Testszerviz – Ami egykor természetes volt, ahhoz ma küldetéstudat kell

Testszerviz  –  Ami egykor természetes volt, ahhoz ma küldetéstudat kell

 

  Több évszázadon keresztül természetes folyamat volt, hogy az emberek élték az életüket a maguk módján és ha valami bajt észleltek, akkor elmentek orvoshoz. A mindennapjaikban nem volt jelen a tudatosság és be kell látnunk, hogy nem is volt erre szükség, mert nem veszélyeztette olyan sok tényező az egészségüket, mint most. Napjainkban ez a mentalitás sajnos nem vezet el bennünket a hosszú élethez, sem a kielégítő, örömteljes hétköznapokhoz. Ha nem tudunk kialakítani tudatosságot a táplálkozásunkban, a pihenésünkben, a szabad időnk eltöltésében, a mozgásban és a víz fogyasztásában, akkor csak átlagon aluli életet tudunk élni, mert a testünk nem lesz képes többre.

  Amikor az ember szoros kapcsolatban állt még a természettel, akkor fokozott tudatosság nélkül is könnyebb volt egészségesen élni. A civilizáció és a társadalmak látványos fejlődése kiszolgáltatottá teszi az embereket és függővé. Sajnos be kell látnunk, hogy mennyire függünk a különböző szolgáltatóktól, függünk a kereskedelemtől és az ország gazdaságától, függünk a médiától és függünk a pénztől, mert mindezekre részben szükségünk van, részben pedig formálják a mindennapjainkat és a gondolkodásmódunkat akaratunk ellenére is. Ennek a beismerése néha fájdalmas és a változtatás pedig nagyon nehéz. Ugyanakkor nem lehetetlen visszafordulni a természethez és észrevenni, hogy az életünk fennmaradása attól függ, ami a földben megterem, valamint a tiszta víztől és levegőtől és az ideális pihenési körülményektől. A Testszerviz egy olyan gondolkodásmódot próbál visszaállítani a társadalomba, mint amelyet a régi nagymamák és gyógyászok is tettek. Mi lenne az? Az, hogy legyünk jelen a saját életünkben és vegyük kézbe az irányítást! Ne a reklámokból tájékozódjunk és ne higgyünk el minden információt, ami felbukkan a médiában és ami a legfontosabb, ne vásároljunk meg mindent, amit látunk az üzletekben!

 

A betegségeknek ára van, az egészségnek érteke. Te melyikbe szeretnél befektetni?

 

  A Testszerviz munkájának középpontjában az ember és az egészség áll. Nem célja szörnyű betegségekkel és zavarokkal riogatni, hogy azzal próbáljon eltántorítani mindenkit az egészségtelen életmódtól. Ezzel nem lehet sikert elérni. Ennek nincs motiváló ereje. Sokkal inkább azon dolgozik, hogy megmutassa az egészség valódi és felbecsülhetetlen értékét azáltal, hogy egészséges receptekkel ismertet meg, feltárja a pihenés, a rendszeres testmozgás és a helyes táplálkozás előnyeit és kedvező hatásait.  Miért? Mert csak pozitív hatásokkal lehet pozitív hatásokat kiváltani. Jó dolgokkal lehet jó eredményt elérni. 

  Amikor tragédia, természeti katasztrófa, esetleg terrortámadás történik, akkor sajnálattal vagy éppen haraggal tesszük fel a kérdést, hogy mindezét ki a felelős, ki a hibás? De vajon mit teszünk, ha egy súlyos betegséget diagnosztizálnak nálunk, ha meghízunk vagy szervezetünket legyengíti a stressz? Megpróbálunk másokat hibáztatni vagy vállaljuk a felelősséget? Az ilyen jellegű önvizsgálatra már kevésbé vagyunk hajlamosak, mert elfogultak vagyunk saját magunkkal. Nem kis arányban azért nem változtatnak az emberek a rossz szokásaikon, mert nem jutnak el eddig a pontig. Habár történnek velünk váratlan események, amelyeket nem lehet elkerülni vagy megelőzni, de a mi életünket mi irányítjuk és a mi testünket mi romboljuk vagy építjük. Ennek a felismerése lenne életmódváltásunk egyik kiindulópontja. A saját tudatlanságunk és a környezeti hatás miatt szinte erőfeszítés nélkül megy a testünk rombolása. Olykor csak akkor észleljük a tüneteket, amikor már késő, illetve amikor már sokkal nehezebb újra teljes értékű életet élni. Ezzel szemben építőleg hatni a saját testi-lelki egészségünkre nem megy magától. Ez a komoly különbség pedig az egyik kiemelkedő oka annak, hogy sokan miért nem élnek tudatosan egészséges és hasznos életet. Mert nem megy magától.

  A Testszerviz helyesen észleli, hogy ebben segítséget kell nyújtani az embereknek, mert igazából sokan felismerik, hogy valamit jó lenne változtatni, de nem könnyű. Egyes élethelyzetek és körülmények pedig annyira megnehezíthetik ezt a folyamatot, hogy csak kitartó támogatással lehet sikert elérni. De ebben éppen ez a legizgalmasabb, hogy együtt, egymással karöltve tanuljunk, változtassunk és együtt örüljünk!!! Ez lélektani szempontból a siker kulcsa, mert a dicséret, a megértés és a támogatás jót tesz az önbizalomnak és az énképnek. Ha csupán egyedül próbálunk az interneten tájékozódni és segítségre találni egy-egy termék formájában, akkor nem kapunk visszajelzést, illetve könnyen csapdába eshetünk. Fontos lenne minél több embernek ráébrednie arra, hogy a testünkkel kapcsolatban csakis akkor kapunk hiteles információkat, ha megbízható forrásból tájékozódunk és szakemberek által írt vagy mondott tényekre hagyatkozunk. 

 

Ne tétovázz! Ne várj a csodára!

A csoda az, amit te teszel saját magadért! Az első lépés egy beszélgetés! Ez a beugró ahhoz, hogy a startvonalhoz legalább odaállj! Ha oda se állsz, akkor esélyed sincs a nyerésre!

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás
Igen Nem
Igen Nem