A rebarbara jótékony hatásai

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!


 

A rebarbara azon tavaszi zöldségeink közé tartozik, amelyet érdemes a tavaszi időszakban fogyasztani, mert nagyon fontos vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz.

Nem tartozik a legkedveltebb zöldségek közé, éppen ezért érdemes közelebbről is megismerkednünk vele, hiszen pont ebben az időszakban tudjuk leginkább kihasználni jótékony hatásait.

A rebarbara őshazája Ázsiában Tibet környékén található, innen indult hódító útjára és vált népszerűvé az egész világon. Európában ugyan csak az 1700-as évek környékén jelent meg, de nagyon hamar népszerűvé vált az angol, illetve német konyhaművészetben.

Továbbá a népi gyógyászatban is hamar közkedveltté vált, ugyanis számtalan jótékony hatással rendelkezik.

Fontos vitaminok
A rebarbara egyik legfontosabb tulajdonsága, hogy főleg azokat a vitaminokat tartalmazza, amelyre különösen a tél végével van nagy szükségünk. Nagy mennyiségben tartalmazza a B1-, B2-. A- és C-vitaminokat. Ráadásul olyan ásványi anyagokat is tartalmaz emellett, mint például a kalcium, kálium, foszfor, magnézium és vas. Így érdemes a tavaszi étrendünkbe mindenképpen beemelnünk a rebarbarát.

Vesetisztító
A rebarbarának nagyon jó vér-, illetve vesetisztító hatása is van, ezért akár a szívbetegeknek vagy a szellemi munkát végzőknek is érdemes beiktatniuk a fogyasztását. Azoknak azonban, akiknek veseköve van, érdemes jobban odafigyelniük rá, mert enyhén növeli a szervezetünkben a sav mennyiségét.

Antioxidáns
Mint sok más zöldség és gyümölcs esetében, a rebarbar esetében is elmondható, hogy az egyik legfontosabb tulajdonságai közé tartozik az antioxidáns hatása. Ráadásul sokkal több karotinoidot tartalmaz, mint például a répa, ez a tény pedig jelentős mértékben növeli a rebarbara antioxidáns hatását.

Forrás: femcafe.hu

Rebarbara

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket