Az önbizalomhiány és az életmódváltás kapcsolata

Lassan eljutottunk július végéhez is. Nem tudom te, hogy vagy vele, de hihetetlen gyorsan eltelt számomra.
 
A tavaly is húzós időszakunk volt. Mivel sok ügyfelünk elment kirándulni így, szerkesztettünk, fordítottattunk és állítottuk össze a román nyelvű anyagainkat. Idén pedig, inkább a webáruház leírásain, tartalmakon dolgoztunk, hogy érthetőbb, átláthatóbb legyen. Nagy segítségünkre van ebben, a mi Marikánk. Ezúton is szeretném megköszönni neki a munkáját. 
 
Mielőtt a fő témáról írnék, még valakit szeretnék elismerni. Valakit, akinek egyre több ügyfél köszönheti azt, hogy elindult az életmódváltáson és ezáltal jobbá változtatta a saját életét. Úgy gondolom az idei évben, és főleg ezen a nyáron neki köszönhetjük, hogy ennyi ügyfélnek tudtunk segíteni. Köszönjük Lonci a munkád, további kitartást és sikereket! 
 
És akkor jöjjön az a téma, ami szerintem nagyon érdekel téged... ez nem más, mint az önbizalom. 
 
Igen, önbizalom.
 
Bizony! A férjem egyre inkább kezdi ebbe a témába beleásni magát. Esténként, vagy a sétálásaink idején mindig tanítjuk egymás. Így, az ő megfigyelései, olvasmányai megosztásakor egyre több mindent értek meg én is az emberről. A gondolkodásáról. A viselkedéséről. A kudarcai forrásáról. A sikereiről.
 
Lássuk például, mit is jelent az ÖNBIZALOM szó és miért alapvető az életmódváltás fenntartásához! 
 
önbizalom (főnév) - hit saját magunkban; személyes meggyőződés a saját képességeinkről, erőnkről, céljaink elérhetőségéről, amit nem feltétlenül tudunk igazolni, mégis bizonyosnak tartunk. Bizonyosság arról, hogy képesek vagyunk változást, eredményt okozni, ami fellépésünkben és cselekedeteinkben tükröződik. - forrás a wikiszotar.hu
 
Mielőtt tovább olvasnál, kérlek menj vissza és olvasd el újból a szó meghatározását. 
 
Meglepő, amit ír? 
 
Úgy-e a köztudatban nagyon sokszor összetévesztjük az arrogáns szóval és sok esetben az önbizalomhoz valami rosszat, negatívat társítunk. Pedig nem! Egyszerűen a magunkba, az erőnkbe, a tudásunkba vetett hit, bizonyosság. 
 
Vegyünk pár példát erre a hétköznapokból. Apósomnál figyeltem meg, hogy a maga területén mekkora önbizalommal végzi a munkáját. Mezőgazdasági gépeket javít és ő maga is müveli a földeket. Kétsége nincs, amikor a kormányhoz beül, hogy a dolgok ne jöjjenek össze. Egyszerűen uralja azt a területet és van egy bizonyossága abban, hogy bármi jöjjön, a vége úgyis jó lesz. 
 
Tűnhet úgy, hogy kevés köze van ennek a szemléltetésnek az életmódváltáshoz, de a vége jó lesz. Ígérem. 
 
A másik példa a hétköznapokból Gábor lenne, Sepsiszentgyörgyről. Ő egy profi szakács. A múltkor volt alkalmunk egy rendezvény keretén belül betekintést nyerni a munkájába és megkóstolni a csodás alkotásait. Profi. Tele önbizalommal. És ez mind jó értelemben. 
 
Szerinted egy ilyen személy, ha hibázik mi fog történni? Egy profi, pikk-pakk fogja magát és helyrehozza a hibát. Kijavítja, vagy újra elkészíti. Gond nélkül. Miért??? Mert egy profi. Van önbizalma. Tudja, hogy meg tudja csinálni. Akár többször is.    
 
Igaz? Biztos vagyok benne, hogy neked is van ilyen terület az életedben, ahol ezt érzed! Biztos van! Nézz körül és fogsz találni! 
 
Eljutottunk ahhoz a ponthoz, ahol szeretném összekötni az önbizalmat az életmódváltással. 
 
A legtöbb ügyfelünk egy, vagy több konkrét problémával keres meg minket. 
 
Valaki fogyni szeretne.
Valaki hízni szeretne. 
Valaki a táplálkozási nehézségein akarna felülkerekedni.
Valaki a folytonos stresszre keres megoldást. 
... és még sorolhatnám. 
 
DEEEE! Még valamire keresnek megoldást! Csak kevesen mondják, vagy éppen kevés személynek tudatosul elsőre... Szeretnének önbizalmat szerezni az életmódváltásban, táplálkozásban, pihenésben, kikapcsolódásban. 
 
Igen. Mivel mi nem diétákat írunk ki/fel az ügyfeleknek, hanem személyre szabottan segítünk az életmódváltás kialakításában, így tudást, megértést adunk. A tudás szerzése után, kipróbálják. A kipróbáláskor bizonyosságot és tapasztalatot szereznek, ami eredményhez vezet. Ez az egyszerű képlet. 
 
Az évek során azt tapasztaltam, hogy a neheze... inkább ezután jön. Magához az életmód fenntartásához is óriási önbizalomra van szükség, mivel jönnek a belső és a külső nyomások arra, hogy adjuk fel. 
 
Itt pedig... hamar el tudunk bukni... és mindaz, amit felépítettünk, elértünk össze tud dőlni. 
 
Éppen ezért úgy döntöttünk, hogy bővíteni fogjuk a szolgáltatásunkat és a férjem Lóri, hamarosan fog egy szemináriumot tartani az önbizalom, önmegvalósítás témájában. Én már láttam a a felépítését. Én biztos ott leszek az első sorban. Szerintem, ha kicsit is érzed, hogy szükség van segítségre önbizalom, önmegvalósítás, karrier témájában, vedd fel vele a kapcsolatot: suba.lorand@testszerviz.ro 
 
Addig is adok egy tippet azoknak a személyeknek, akik "botladoznak", vagy úgy érzik eltávolodtak az életmódváltástól... 
 
KERÜLJ ÚJRA KOMMUNIKÁCIÓBA VELE! 
 
Bármilyen kis lépéssel, de kerülj újra kapcsolatba a régi, bevált módszerekkel. Pici almaecetes víz újra... hamarabb lefekvés... újra egy kis reggeli... BÁRMI! Csak újra kezdd el! 
 
Remélem segíthettem neked abban, hogy új nézőpontból nézz magadra és az önbizalomra! 
 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás
Igen Nem
Igen Nem