Az orvos mondja... 1.

Mi köze a stressznek az alakodhoz?
 
Képzeld a múlt héten az egyik ügyfelem félve jött el konzultációra, mert magában azt gondolta, hogy nem elég jó, nem elég kitartó, hiszen a héten nem csökkent a testsúlya.
 
Egyből kiszúrtam, hogy valami nincs rendben vele, pedig látszólag jól haladt a célja fele, mindig mosolygós és a hetek alatt egyre karcsúbb lett. Mégis most valami bántotta. A sokadik feltett kérdés után kiderült, hogy a héten azért nem értünk el egy újabb szép eredményt, mert ő ezt a sikertelenséget veszteségként élte meg.
 
Átnézve az ügyfélnaplóját, a táplálkozása szempontjából semmi kivetni valót nem találtam, viszont elmondta, hogy a héten sokat kellett dolgoznia nyomás alatt, és emiatt későn feküdt le, és ráadásul a családja is most egy nehéz időszakon megy keresztül. Ez természetesen rá is nagy hatással volt a héten.
 
Megnyugtattam, hogy ő nem rontott el semmit, és ezért nagyon büszke vagyok rá!
 
A siker elmaradásának oka a stressz volt, mert a stressz nagyon alattomos dolog! Akár 72 órára is leállíthatja a zsírégetést, megemelheti a pulzust és vérnyomást valamint izomgörcsöket okozhat főleg a vállöv területén.
 
A stressz ennél az ügyfelemnél is megállította a kívánatos zsírégetését, de nem jöttek rá újabb kilók, mivel már kialakult nála a helyes, személyre szabott táplálkozási szokása.
 
A további tanácsaim hatására ismét csillogott a szeme! Végre megértette mi történt vele. Újból lelkessé, vidámabbá vált és égett a tenni akarástól!
 
Üdvözlettel és baráti öleléssel,
dr. Suba Réka, belgyógyász rezidens/gyakornok orvos

További cikkek a Testszerviz Életmód magazinban!

Nézd meg hogyan segít a Kulcs a stresszoldáshoz könyv neked!

Itt találod az erről szóló cikket!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás
Igen Nem
Igen Nem