Az orvos mondja... 2.

Mennyi lenne az egészséges testsúlycsökkenés hetente?
 
Ma már egyre többen kezdenek életmódváltásba, de sokan nem tudják pontosan, hogy mit várjanak el a saját testüktől, ezért olyan célt állítanak fel maguknak, amit nem tudnak elérni, és ez kudarchoz vezet. Ezért nagyon fontos tudni, hogy mit várhatunk el a testünktől, ha meg szeretnénk szabadulni a felesleges kilóktól.
 
Az életmódváltás elkezdése során először a víz távozik a testből. Amikor áttérünk egy helyes étrendre, akkor legelőször is a testben felhalmozott és visszatartott víztől szabadulunk meg. Ez kezdeti, látványos sikert jelent. Az átlag súlyvesztés ilyenkor elérheti a 4 kilogrammot is hetente, de a 2–3 kiló az általános mennyiség.
 
Ez az időszak átlagban 2–3 hétig tart. Ezután a súlycsökkenés látványosan lelassul. Sokan, akik nem a mi ügyfeleink, itt szokták feladni.
 
Ha az új étrend megfelel a test igényeinek, akkor a fogyás tovább fog folytatódni és már a felesleges zsír fog eltűnni. Itt már nem várhatjuk el a korábbi sebességet. Ilyenkor az egészséges fogyás fél és egy kilogramm között van hetente, de ez a szám is sok mindentől függ: kortól, nemtől, étrendtől, rendszeres testmozgástól, stressz szinttől és még sorolhatnám.
 
Ha a testsúly csökkenése ennél kevesebb lenne, akkor ott van valami, amit a test nem szeret, és azt meg kell keresni, hogy micsoda. A testünk tudja, hogy mi kell neki, és ha megfelelően támogatod, akkor hosszú távon hálás lesz.
 
Üdvözlettel és baráti öleléssel,
dr. Suba Réka, belgyógyász rezidens/gyakornok orvos

 

További cikkek a Testszerviz Életmód magazinban!

Klikkelj ide!

Tudd meg hogyan segít a Testszerviz az ideális testsúly elérésében!

Itt találod az életminőség tesztet!

Jelentkezz egy ingyenes állapotfelmérésre

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás
Igen Nem
Igen Nem