Mit tegyek? Falánk, túlsúlyos a gyerekem.

 
 
 
 
Nem hat újdonságként, hogy a gyerekek napjainkban jóval gyakrabban lesznek túlsúlyosak, vagy épp az ellenkezője alultápláltak. Ezzel együtt sajnos növekszik a fiatalkori cukorbetegség előfordulása is. Az egyik oka ennek lehet az, hogy ételeink kalóritartalma rendkívül magas tápértéke pedig alacsony. Szűlőként pedig néha mi magunk sem tudjuk eldönteni hogyan tegyük egészségesebbe gyermekünk életmódját.
 
Például Magyarországon az Egészségügyi Világszervezet 6 éves kortól végzett kutatása szerint a gyerekek 20%-a túlsúlyos vagy elhízott. Az elmúlt 20 évben pedig megháromszorozódott az elhízott gyerekek létszáma. 

 

Tehát ez a téma valóban figyelmet igényel, ha...

   - úgy érzed egyoldalú a gyerek táplálkozása.

   - nem tudod, hogyan lehetne érdekesebbé tenni a táplálkozását.

   - túlsúlyos, vagy alultáplált állapotára keresel valami családbarát megoldást.

   - szeretnél belőle tudatos felnőttet, akinek fontos az egészsége.

   - szeretnéd tudni mi az, amire mindenképp szüksége van a gyerek testének.

   - mennyi az annyi az édességekből és hogy hol legyen a határ.

   - szeretnéd tudni melyek azok a cukor-, liszthelyettesítők, amelyeket használva nem veszi észre a változtatást.

Sok ügyfelünknek tudtunk segíteni abban, hogy CSALÁDBARÁTTÁ tettük az életmódváltást és ez azt eredményezte, hogy tudott változni az egyoldalú táplálkozás. Szülőként nőtt a tudatossága a ügyfeleknek, ami azt is eredményezte, hogy megváltoztak a vásárlási szokások is. Mi a Testszervizzel abban akarunk segíteni, hogy Neked legyenek eszközeid, tippjeid, trükkjeid segíteni a gyereknek, s vele együtt magadnak is.

 

Kerestünk néhány tippet, ami segíthet az elindulásban:
 
1. Jó példa: A gyerekek azt fogják csinálni, amit tőled láttak. Azt fogják ők normálisnak tartani, amit tőled ellesnek. Lehet te magad is kell módosíts, hogy a gyerekednél változtást láss.
 
2. Szabályozzuk az étkezések gyakoriságát: Győződjünk meg, hogy a gyerek nap közben elégszer eszik. Itt az ételek tápanyagának a mennyiségére is érdemes odafigyeljünk. Lehet a gyerek azért éhezik meg olyan gyakran, mert a szervezete valamilyen tápanyagot hiányol, mert nem kapott belőle eleget.
 
3. Figyeljünk az adagokra: A gyereknek valószínüleg nem akkora adag étel kell, mint amekkorát mi fogyasztanánk el. Ha a gyerek evett az ételből és jelzi, hogy elég volt, nem érdemes ragaszkodni ahhoz, hogy ürítse ki a tányért.
 
4. Ne változtassunk drasztikusan: Teljesen rendben van az, hogy egészségesebbé akarjuk tenni a gyerekünk étkezését, ám a változtatásokat érdemes lépésenként bevezetni. A gyereknek nagyon nehéz lesz megszokni egyik napról a másikra a drasztikus változásokat, de lépésenként nagyon szép eredményeket lehet elérni.
 
5. Értse meg a következményeket: A gyerek, amikor már elég idős hozzá, nagyon szépen megérti, hogy miért fontos az egészséges táplálkozás. Azt is tudnia kell, hogy az egészségtelen étkezésnek következményei vannak, melyek nemcsak felnőtt korban jelentkeznek.
 
6. Étkezéskor ne egyébbel foglalkozzon: Szoktassuk a gyereket hozzá, hogy amikor étkezik, akkor más tevékenységet ne végezzen mellette.
 
7. Vezessünk naplót: Ez a szülő feladata kell legyen, mert így még inkább megfigyelhető milyen ételekre miként reagál a gyerek teste. Ide a mozgás mennyiségét is érdemes lejegyezni.
 
8. Mozgás, elfoglaltság: Ha a gyerek amiatt falánk, mert ezzel üti el az időt, akkor érdemes számára egy olyan tevékenységet találni, amit szívesen végez és az ő fejlődését is támogatja. Jó opció lehet valamilyen sporttevékenység, vagy akár felelőssé tehetjük őt a ház körüli elvégzendő feladatokban, ha elég idős. 
 
TUDTUNK ADNI EGY-KÉT NÉZŐPONTOT? SEGÍTETT? 
 
Lehetséges, hogy volt pont, ami nem tűnt nehéznek...
Az is lehet, hogy volt olyan pont, ami éppen nehéznek, elérhetetlennek tűnt...
 
NEM GOND!
 
Ne hidd, hogy ezzel egyedül vagy!!!
 
A lényeg, hogy AKARSZ VÁLTOZTATNI
És beláttad, hogy nem fogja az idő megoldani a dolgokat! 
 
KEZEDBE KELL VENNI AZ IRÁNYÍTÁST! 
Ha ez a döntés megvan, akkor a HOGYAN-ban tudunk segíteni!
 
IGÉNYELJ EGY BEVEZETŐ BESZÉLGETÉST 
ENNEK A TESZTNEK* A KITÖLTÉSÉVEL! 
 
*Néhány egyszerű kérdés lesz rólad és az életmódodról kapcsolatosan. A kitöltés után fel fogjuk venni a kapcsolatot veled telefonon és egyeztetünk egy időpontot, amikor alkalmas lenne számodra egy ingyenes beszélgetés ebben a témában. A beszéltetésben fogunk tudni javasolni megoldásokat, könyveket, konzultációt, életmódváltó programot. A TE IGÉNYEDNEK megfelelően! Jól hangzik! Vágjunk bele! Töltsd ki a tesztet, jelentkezz! 
 
 
Szeretnél még gondolkodni? Hezitálsz? 
Érthető, hiszen nem tudod mitévő legyél! 
Viszont az egy helyben állás eddig sem hozott megoldást... 
... és valószínűleg ezután sem fog! 
JELENTKEZZ BE, hogy tudjunk SEGÍTENI! 
 
 
Kép forrása: hazipatika.com

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás
Igen Nem
Igen Nem