Fogamzásgátló és az alakformálás

TOVÁBB AZ ÖSSZES BLOGBEJEGYZÉSRE!A fogamzásgátlók bár egyre kevesebb hormont tartalmaznak, de vitathatatlan, hogy ösztrogént és progeszteront juttatnak a szervezetedbe, ezáltal a hormonszint olyan, mintha tényleg a terhesség ‘állapota’ állna fent. Szó szerint vett álterhességet nem hoz létre, de a megnövekedett női hormonszint semmiképpen nem kedvez az alakformálásodnak.

Miért Nem?
Az ösztrogén zsír-, és vízmegkötő hatásáról már sokat hallhattál, tanulhattál.

Gondolod Végig: A logikusan működő női test a túl alacsony testzsír százalékra is a rendszertelen, hónapokra elmaradó menstruációval reagál, ezzel jelezve azt, hogy a saját önfenntartásával van „lefoglalva”, a kevés kalória bevitele nem fedezi egy újabb élet fogantatását, kihordását.

Ez alapján ha szervezeted hormonszintje olyan, mintha várandós lennél, akkor a tested arra törekedne, hogy zsírtalan hasat, feszes combot építsen fel? Amikor alapban az izomépítés, feszesítés a férfihormonok által valósul meg?

Elképzelhető, hogy a bevált fogamzásgátlód mellett is bomba alakod van, vagy a megfelelő diétával szuper alakot faragsz magadnak, viszont a makacs popsi alatti párnácskák, a csípő körüli lerakódások, vagy a leküzdhetetlennek tűnő narancsbőr a hormonális fogamzásgátló használata miatt nem alakult a kellő mértékben. 

Forrás: hazipatika.com

Legyél felelős a saját testedért!

HASZÁLD EZT A TUDÁST EGÉSZSÉGGEL!

ITT TUDHATSZ MEG TÖBBET A KULCS A HORMONOKHOZ KÖNYVRŐL!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás
Igen Nem
Igen Nem