Fókuszban gyerekeink egészsége

Lehet te is észrevetted, hogy egyre inkább kezd lehűlni körülöttünk az idő. Ilyenkor még jobban tud esni egy finom, gőzölgő tea, egy ízletes, meleg bögréssütivel és persze... olyan jó érzés a melegben a gyerekekkel összebújni!
 
Az elmúlt héten éppen egy volt ügyfelemmel beszélgettem és ő jegyezte meg, hogy most hangsúlyozottabban odafigyel a megelőzésre, mert nagyon nehezen tudja megoldani, ha a gyerekei hiányoznak az óvodából-iskolából. Ugyanakkor hozzátette, hogy ő mindent megtesz a gyerekeiért, ezért odafigyel magára is folyamatosan, hogy egészségben fel tudja nevelni őket! Milyen érdekes szemszög és mennyire igaz... Bizony ebből a helyzetből is látszik, hogy érdemes egyensúlyban gondolkodni akkor is, ha a család egészsége a tét.
 
Ha csak a környezetemben szétnézek, azt látom, hogy egyre nagyobb hangsúly kerül a nélkülözhetetlen tápanyagok bejuttatására. Főként, ami a gyerekeket illeti. Ez egy nagyon jó irány, ugyanis a legtöbb gyerek válogat és nem biztos, hogy a vitaminokat és ásványi anyagokat be tudják juttatni kellő mennyiségben. A sötét hónapok beköszöntével próbáljuk meg rendszeresen becsempészni az ételeikbe a céklát, káposztát, sárgarépát, retket, petrezselymet, zellert, almát és körtét. Emelett pedig érdemes lenne multivitamint is fogyasztani, hiszen ilyenkor nem túl változatos az idény zöldség és gyümölcs kínálat, amihez még az is hozzáadódik, hogy a gyerekek nem mindeniket szeretik a fent felsoroltak közül. Sokan vonakodnak a vitaminoktól... Megértem őket, hiszen annyi mindent lehet olvasni, hallani az interneten. Én a saját meggyőződésem, illetve az előttem járó kutatók meggyőződését osztom meg:
„A vitamin olyan anyag, ami akkor okoz betegséget, ha nem esszük meg.” Szent-Györgyi Albert
 
Keressük hát meg azt a multivitamin típust, amit szívesen fogyasztana a gyerekünk. Például Zsófikánk a folyékony, ízesített multivitamint preferálja. Van olyan anyuka, aki szerint gyereke inkább beveszi a tablettát. A webáruházunkban vannak válogatott, kipróbált gyerekvitaminok. Szerintem nézz be és válogass kedvedre.
 
ITT tudsz válogatni!
 
Egy másik lényeges tápanyag, amiről gyakran lemehet a figyelmünk, az az omega-3 zsírsav lenne.
„Az omega-3 nélkülözhetetlen az egészséghez.” – Szendi Gábor
 
Nemrég vettem részt egy Szendi Gábor által tartott előadáson, ahol statisztikákkal és kutatásokkal támasztotta ezt a tényt. Keressünk hát ízletes recepteket, melyek tengeri halat tartalmaznak, hogy bejuttathassuk ezt a zsírsavat. Ha netalán a gyerek nem szeretné a tengeri halat, vagy ritkán fogyaszt ilyet többször, mint 2 alkalommal egy héten, akkor mindenképp pótolni kellene ezt a zsírsavat! Sajnos ezt a dolgot... tényleg külső forrásból kell bejuttassuk. Vannak már speciálisan gyerekeknek kifejlesztett készítmények is.
 
ITT nézheted meg!
6 vitamin és ásványi anyag, amelyre a gyerekeknek szükségük van (Vitaminok  gyermekeknek) • Vashiany-verszegenyseg.hu

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás
Igen Nem
Igen Nem