Mi az a zsírégetés?

A rejtély feltárul...
Részlet a Kulcs a zsírégetéshez című könyv 2. fejezetéből
Mivel ez a könyv a zsírégetésről és a zsírraktározásról szól, így a legjobb lesz, ha a zsírégetés egyszerű meghatározásával kezdem ezt a fejezetet.
A zsírégetés a testünkben lejátszódó olyan energiát szolgáltató folyamat, amikor a sejtjeink a testünkben már meglevő vagy az ételként elfogyasztott zsírból vagy olajból nyerik az energiát.
Az ehhez hasonló másik energiát adó folyamat az, amikor a sejtjeink a vérből a sejtekbe bejutó vagy már a sejtekben elraktározott cukorból állítanak elő energiát. Ezt hívják cukorégetésnek.
Ha most a könyv olvasásakor a kezünk ügyében van egy túróstáska vagy lekváros bukta, ami egy közkedvelt, kelt tésztás péksütemény, akkor bizony ezek a finomságok nem a zsírégetés és a testsúlykontroll barátai.
Ezt nem a túró vagy a vaj miatt írom. Ahogy a töpörtyűs pogácsa sem az, de ez megint csak nem a töpörtyű miatt van.
Így már azt hiszem kezd derengeni, hogy a népszerű zsíros kenyér sem lesz a barátunk, és nem a disznózsír miatt.
Így már jó eséllyel megtippelhető, hogy a fenti három péksütemény a zsírégetést lehetetlenné tevő közös összetevője csak a tészta lehet, és nem a benne levő só, hanem a megőrölt gabonamag, a liszt miatt.
A zsírégetés és a cukorbőséges étrend kizárja egymást. A cukorbőség alatt most a sok keményítőben gazdag ételekről, élelmiszerekről is értek.
Ezek az ételek és élelmiszerek a zsírégetés helyett a zsírraktározást, azaz végső soron a testsúlyunk gyarapodását segítik elő.
Az egyik alapvetőnek tartott ételösszetevő tápanyagunkat a szakemberek szénhidrátoknak nevezik. Ez az elnevezés a különféle cukrokat jelent. A keményítő a növények cukorraktára, azaz sok, összecsomagolt cukorból áll, amit az emésztésünk a számunkra hasznosítható kis részekre bont.
Ha tehát a szénhidrátokról beszélünk, akkor a különféle cukorfélékről van szó, ami lehet kocka- és a kristálycukor, vagy arról, ami benne van a krumpliban, rizsben és a sokféle tésztában, kenyérben is. Az ezekből készült ételekből elég sok cukor tud könnyen és gyorsan a szervezetünkbe bekerülni, ami cukorbőséget okoz.
Ennek a vérünkbe került cukornak a kisebb részét azonnal elégetjük, míg a nagyobb részét a májunk zsírrá alakítja, amit a testünk különböző részén raktározunk el.
A testünk a cukor helyett a zsírból is nyerhet energiát abban az esetben, ha létrejönnek azok a feltételek, amik a zsírégetéshez kellenek. Ekkor a cukor helyett az ételben vagy éppen a hasunkban (vagy akárhol máshol) a zsírsejtjeinkben elrakott zsírt használjuk fel az életben maradáshoz.
A zsírégetés feltételeinek ismerete adja meg a testsúlyunk kézben tartásának a kulcsát. Kulcs a zsírégetéshez könyvünk ezeket is megadja neked!
 
Az életmódváltás újabb mérföldkövéhez érkeztünk. A Testszerviz „Kulcs…” sorozat újabb darabja jelent meg 2021. november első hetében.
Ez a könyv napjaink egyik legnépszerűbb témájával, a zsírégetéssel és annak megoldásával foglalkozik. A legújabb kutatások, eredmények ismeretében biztonsággal mondhatjuk, hogy az egészséges és hosszú élet egyik alapja az ideális test. Ez a könyv remekül illeszkedik az eddigi Kulcs könyvekhez. Nem kiegészíti azokat, hanem újabb ismeretekkel, eszközökkel segít abban, hogy testünk védekező mechanizmusát jó formába hozzuk, tartsuk.
A könyv középpontjában a zsírégetés áll.
 
Körülötte, mint a tortaszeletek a vele összefüggésben lévő élettani területek. Alvás, táplálkozás, tápanyagok, stressz, regenerálódás, hormonok, mozgás, emésztőrendszer és a máj. Ezek a területek külön külön is meghatározzák a zsírégetés megvalósulását. És egymással is összefüggésben vannak.
Ha a körszelet darabjait rendbe hozod, a zsírégetés szédületesen beindul. Apránként, területről területre haladva elérhtesz egy remek fizikai állapotot, az ideális testet.
 
A területekről szóló fejezetek megértést, megoldásokat és tippeket adnak a terület rendbetételére.
Ez egy gyakorlatias kézikönyv! Végig vezet a helyes életmód felé, és megoldhatod vele napjaink egyik legégetőbb problémáját!
Hogyan veszítsük el a felesleges zsírt, hogyan legyen ideális a testünk!
Mindez egyszerűen, bárki számára érthetően, hasznos gyakorlati eszközökkel. Újabb lépésként a helyes életmód felé.
 

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás
Igen Nem
Igen Nem