Ildikó

Ildikó

TOVÁBB AZ ÖSSZES SIKERBEJEGYZÉSRE!


 

"A programmal kedvesem ismertetett meg, abból kifolyólag, hogy nem nagyon éreztem magam jól. Tudni kell azt, hogy Kismama vagyok. A páromnak feltűnt, hogy nem vagyok felhőtlenül kiegyensúlyozott, ezért mesélt nekem kedves ismerősének feleségéről, Vincze Csilláról. Már ismertem Csillát, és párját előtte is találkoztunk. Nagyon szimpatikus volt akkor is és most is, tudtam, hogy jó fogunk együtt működni.

Az orvosom is azt javasolta, hogy nincs szénhidrát, nincs cukor, és legfőbb képen nincs hízás a 20. hétig. Akkor eléggé kétségbe estem, hogy hogy hisz a baba is fejlődik, de a doki azt mondta, hogy a baba súlya elég kevéske, körülbelül Max. 30 dkg-ot fog nyomni, és hogy ami többlet súlyt felszedek addig az mind az, amit Én ettem mohón. Ajánlotta a 160 g-os diétát, de nem tartottam véghez vihetőnek. Természetesen rengeteget beszélt nekem róla, ha 15-20 kg-t vagy annál többet hízik egy nőterhesség alatt, magát és a babát is veszélyezteti. És nem lesz könnyű szülés. Ez fel tette az i-re a pontot, hisz én nem szeretnék elhízni és legjobban nem szeretném a kis babámat veszélyeztetni azzal, hogy nem tudok nemet mondani és nem tudok mértékletességet tartani. Nem tehetjük meg azt, hogy egy fejlődő új életet és jövevényt saját felelőtlenségünk miatt veszélyeztessünk. Ez szóba se jöhetett.

Ezután elkezdtem oda figyelni, hogy cukor helyett stevia édesítőt használjak minden esetben, már eleve azt használtunk, de nem minden esetben. Odafigyeltem, hogy kevesebb legyen a szénhidrát, de a súlyom elkezdett feljebb menni.

Ekkor mondta a párom, hogy beszéljek Csillával, és hogy ez segíteni fog sokat.

A programot 72 kg-mal kezdtem. Mondanom sem kell, hogy Kismamaként, természetesen nálam is előfordult, hogy éjszaka felkeltem enni, ami általában egy kis muffin vagy egy kis néró teasüteményt falatoztam, mert éhes voltam. Megettem 1-2 és máris jobb volt.

Aztán a várandósságom második hónapjában elkezdtem a programot. Szép lassan bevezetve, kevesebb szénhidrát, sok gyümölcs, sok zöldség, reggeli zöldturmix, és persze a citromos, vagy alma ecetes víz. Az elején a citromos víz hatására éjszaka többször is felkeltem, hogy mosdóba menjek, de ahogy teltek a napok, hetek ez elmúlt és végig aludtam az éjszakákat, ja és persze nem keltem már fel éjszakai nassolásra!

Közben Csilla folyamatosan ellátott mindenféle új információval és tanácsokkal. Elmondta mi miért nem jó és milyen befolyása van a testre. Onnantól már jobban oda figyeltem és mondhatom, hogy már szinte nem is ettem szénhidrátot. Persze olykor előfordult, mert olyanok voltak a körülmények hogy nem tudtuk máshogy megoldani, és néha előfordult egy kis sütemény, 1-1 kis kocka csoki és kocka csoki alatt tényleg azt értem, hogy a táblás csokiból 1 db kocka és nem az egész tábla, nyilván vannak olyanok, akik hajlamosak túlzásba esni és az egészet meg enni. Nagyon sokszor volt kísértésbe ejtés, hisz a kollégáim nem figyelnek oda annyira, arra hogy mit esznek és hozták a süteményeket meg mindenféle édességet, és az esetek 90 %-ban sikerült is ellenállnom. Ilyenkor a kolléganő m rendszeresen nyugtázott, hogy dicséretes, hogy kismamaként megtudom állni és tudok nemet mondani. Természetesen csináltam itthon finom édességeket, hogy a kisbabámmal ne maradjunk ki a jóból és a testszerviz oldaláról több édességet is elkészítettünk, amik mind nagyon finomak voltak és többen is elkérték a recepteket. Mindenkinek csak ajánlottam az oldal megtekintését, hogy nézzék meg próbáljanak ki pár receptet és döntsék el, hogy jobban szeretnék e követni ezeket a nézeteket. A sógornőmet is folyamatosan ellátom Csilla jó tanácsaival, hogy segítsek neki könnyebbé tenni a mindennapokat, hisz Ő is várandós! J És párhét különbséggel, 2 babával gyarapodik a kis családunk. Próbáltam neki is átadni azt a tudást, amit Én kaptam, de a szénhidrát mentesség vagy annak kevesebb fogyasztására nem tudtam rá venni.

De a testvéremnek minden alkalommal elmondom a jó tanácsokat, hátha tőle elfogadja a kedvese és követi őket. A programban nagy segítséget jelentet számomra a kedvesem, aki végig ott volt mellettem és úgy étkezett, mint én és mondta, hogy sokkal jobban érzi már Ő is magát, hogy nincs temérdek mennyiségű péksütemény, sütemény és cukor.

A program alatt a legnehezebb számomra a mozgás bevitel volt, a munkámból kifolyólag rettentő korán indulunk, és későn érünk haza. Néha egy kis séta, egy kis lépcsőzés,és most a program le zártával fitnesz labda, amit bevezettem.

A program alatt, rengeteget változott az itthoni étkezésünk, és amikor vásárolni megyünk, tudjuk, hogy tápláló ételek vannak a kosárban.

A kollégáim egyfolytában mondják milyen vidám és ki virult vagyok, amúgy is egy vidám ember vagyok, de amióta várandós vagyok és változott az étkezésem még jobban.

Most a program le zártával, tudom, hogy semmi okom félni, és tudom, hogy nem hízom el, mert tudom, hogyha meg is eszek egy kis sütemény vagy szendvicset, rengeteget segítek, ha meg iszok egy zöldturmixot vagy zöldséggel.

Most tartok a várandósságomból 5 és fél hónapnál és, ha felmerült e kérdés, hogy oké rendben hogy áradozom, hogy mennyire jó a testszerviz és mennyit tud segíteni, elhiszem, hogy felmerült a kérdés, hogy a kezdeti 72 kg-ból most hol is tartok?

Hát, hogy mindenki megdöbbentsek, mint ahogy az orvosomat is, aki mérhetetlenül örül, és kérdezi, mit csinálok, és minden alkalommal elmondom neki, hogy testszerviz program és természetesen, hogy van, oldal hátha javasolja a többi kismamának és Ők is elkezdik a programot, hogy jól legyen a testük és kis babájuk. Szóval nem tetézem tovább 5 és fél hónaposan –5 kg-mal vagyok kevesebb! Azaz ez elég jó, és tudom, hogy a pocakosodás végére is marad, hogy nem lesz rajtam plusz kg. 

Az orvosom minden alkalommal megkérdezi- Súly? Mennyivel vagyunk pluszba? És én minden alkalommal büszkén közlöm vele semennyi, -5 kg-nál tartunk. J És mindig elmondja, hogy ez szuper és nem lesz semmi gond nálam.

Nagyon szépen köszönök minden rengeteget segített ez a 3 hónap és alig várom, a szülés utáni rehabilitációt. 

És legjobban konzultánsomnak köszönöm, Vincze Csillának a sok segítséget és jó tanácsot, amit senkitől nem tudtam volna meg."

Szeretnél TE is ilyen sikereket? Energikus, jól működő, számodra is ideális testet?

Végre jó közérzetet?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!  

MERT IRIGYEID LESZNEK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás
Igen Nem
Igen Nem