S. B. Gy.

S. B. Gy.
"Kicsivel több, mint 3 hónapja azt éreztem, valami nem stimmel velem, mert minden étel az ellenségemmé vált: fájt a hasam, puffadtam, hasmenés és görcsök kínoztak. Pár éve már diagnosztizálták a laktózintolleranciát, ezért mindent laktózmentesen ettem, így nem értettem, miért nem vagyok jobban. Éreztem, hogy mind az étrendemben, mind az életmódomon változtatnom kell. Rosszul aludtam, sokáig nem jött álom a szememre és folyton a karrierem hajszoltam, stresszes voltam. Eldöntöttem, hogy megreformálom a rossz szokásaimat, de foglalmam sem volt, hogyan fogjak hozzá. A nővérem a legjobb időben görgette a Facebookját, mikor meglátta a Fónyad Zsuzsa bejegyzéseit. Javasolta, keressem fel őt, talán segíthet. Sok diéta és tanácsadás esetén éreztem ellenszenved korábban, de Zsuzsa kedves személye és nem humbugnak tűnő leírásai és tanácsai azonnal bizalmat keltett bennem - rögtön felvettem vele a kapcsolatot. Elmeséltem neki, hogy milyen problémáim vannak, és megnyugtatott: mindenre van megoldás. Tudtam, hogy nehéz eset vagyok, mert hamar feladom, ha nem lesz olyan eredményem, amit szeretnék, de végül ha kilókban nem is annyira, de centikben és életminőségben napról napra látszott a változás. A konzultáció előtt felkerestem egy orvost is Budapesten, aki kiderítette, hogy egy egész sor ételallergiám van 3 elterjedt gombatörzs miatt, ami befészkelte magát a testembe, és nagyon szigorú diétát kell tartsak minimum egy évig, ha meg akarok gyógyulni. Teljesen összetörtem, és rohantam Zsuzsához, hogy mindamellett, amit vele megbeszéltünk, még egy csomó mást sem ehetek meg, és most mit fogok enni/inni húson és vizen kívül?! Ráadásul várt rám egy olaszországi kirándulás, ahol csupa olyan dolgokat ehettem, ami a tiltólistán volt: sajtok, borok, tészták, édes lekvárok, paradicsom. Csodáknak csodájára az utat túléltem mindenféle görcsök nélkül, és ami a legjobb volt, Zsuzsa nem fedett meg miatta.  Kérte, élvezzem, míg ott vagyok, aztán kompenzálunk. A kompenzálás nem az volt, hogy éheztem, hanem könnyed tippeket kaptam, mit tegyek, ha édességzabálási kényszerem van, ha nincs kedvem főzni vagy ha teletömném magam kenyérrel.

Mivel imádok enni, édességmániás vagyok és a finom borok és sajtok képesek teljesen megbabonázni, lehetetlen küldetésnek bizonyult ez az egész. Bár még hosszú út áll előttem, míg eltelik a minimum egy év, de ez a 3 hónap sem sikerült volna, ha Zsuzsa nem segít nekem. Bármikor írhattam neki, ha meginogtam, bíztatott és alternatívákat adott minden alkalommal a diétámhoz szabva. Ha valamilyen kérdésemre rögtön nem tudott válaszolni (ami ritka volt), akkor utánakeresett és később megírta nekem. Azon kívül, amikor aludt, vagy konzultációja volt, bármikor a rendelkezésemre állt egy jó tanáccsal, kedves szóval.

Ma már kevesebb hasi diszkomfort érzésem van, nem puffadok, nem ég a gyomrom minden kajálás után, megszerettem a zöldségturmixot és kétpofára tudom gyúrni magamba a zöldsalátát. Ritkábban jut eszembe, hogy megegyek egy egész csomag sós mogyorót vagy Pilóta-kekszet.  Az érdekes az egészben az, ha mégis bűnözök, már a szervezetem jelzi, hogy nem teszek neki jót vele. Így már van motiváltságom és önbizalmam, hogy Zsuzsa pártfogoltjaként egyedül vágjak neki a hosszú útnak. Az életmódváltásom nagyon jó velejárója a fogyásom, kilóban majdnem 7 kilóval és 2 ruhamérettel lettem kevesebb. J Köszönöm, Zsuzsa, hogy hittél bennem. 

(Gy, 30, Budapest)"

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás
Igen Nem
Igen Nem