Tündi

Tündi

TOVÁBB AZ ÖSSZES SIKERBEJEGYZÉSRE!


 

Mindig is érdekelt az egészséges életmód. Már egy ideje úgy éreztem, hogy valamit változtatnom kell a saját életemben is, de nem volt elég akaraterőm és kitartásom hozzá. Mint tudjuk, amíg nem akarunk valamit igazán, addig nem is valósíthatjuk meg. Pár éve elhagytam a cigarettát, ami ugyancsak azért sikerült, mert igazán akartam. Azután sajnos felszedtem jó néhány felesleges kilót... Idővel elég sok olyan egészségügyi problémába ütköztem, mint például a hátfájás, fáradékonyság, boka- és lábdagadás, savtúltengés. A végére már úgy éreztem, bármit eszek, a sav szétéget belülről. Valójában ekkor döntöttem el, hogy elérkezett a változás ideje.

          Lórit és Rékát már volt szerencsém hamarabb megismerni. Mindig is felnéztem rájuk, csodálatos embereknek tartom őket. Teljes mértékben megbíztam abban, amit képviselnek. Az is az én tudatos döntésem volt, hogy Réka legyen a konzultánsom, mivel a megismerkedésünk előtt is egy példaképként tekintettem rá. Nagyon csodáltam, hogy mennyire szép, kitartó, kedves és mosolygós. Szerintem minden lánynak akad egy olyan szakasz az életében, amikor olyan szeretne lenni, mint egy sztár, egy énekes vagy egy színész, számomra Réka jelentett egy ehhez hasonló szépségideált. Többek között azért is választottam őt, mert úgy gondoltam, hogy szívesen követném az ő példáját.

          Már elhatároztam, hogy akarom, az is megvolt, hogy kivel... Az volt kérdéses csupán, hogy mikor. Ezen főként Réka terhessége segített, hiszen telt az idő... és bennem tudatosult, hogy ha nem vágok időben bele, elmegy szülési szabadságra, és akkor ki tudja, mikor lenne rá újabb alkalom. Így legyőzve a halogatást a „Mikor?” kérdésre a „Most.” válasz született meg.

          Túlestünk az első beszélgetésen, amin letisztáztuk az addigi étrendemet, a kedvenc ételeimet. Mindez fontos része a változtatásnak, mivel a folyamat személyre szabott, és nem az a célja, hogy lemondjunk a kedvenc ételeinkről, hanem az, hogy ezeket az alapanyagok megváltoztatásával, kicserélésével a lehető legegészségesebb módon készíthessük el. Mindemellett leírtunk néhány célt, amit el szeretnénk érni az életmódváltozás által. Ezek a célok, ha jól emlékszem, a következők voltak: egészségesebb étkezés, hátfájás és savtúltengés csökkentése, haj és bőr minőségének javulása, illetve nem utolsó sorban, nekem is, mint sok más túlsúllyal küzdő embernek, a fogyás is.

          Minden hétfőn találkoztam Rékával, beszámoltam a sikereimről, na, meg az elkövetett hibáimról is. Igazán hangulatosak voltak ezek a hétfők, a konzultánsom mindig motivált és rengeteget segített abban, hogy hosszútávon is kitartó legyek. Mindazok számára, akik szeretnének változtatni, de félnek belekezdeni, bátran merem állítani, hogy érdemes minél hamarabb belekezdeni, mert nem is annyira nehéz, kellő motivációval és egy kis segítséggel könnyedén elérhetőek a kijelölt célok. Úgy gondolom, számomra viszonylag könnyen és igencsak kellemesen telt a változás, a változtatás folyamata.

          Minden alkalommal bővebben fejtettünk ki egy-egy témát, mint például a vitaminokat, a bélflórát, a táplálékok felbomlását, a mozgást, illetve ezek fontosságát a mindennapokban, de azt is, hogy a helyes táplálkozás által miként hozhatjuk ki a testünkből a legtöbbet. Így valójában nem kényszerített rám semmit, ehelyett megértette velem, hogy mire miért is van szüksége a szervezetemnek. Elmondhatom, hogy „Csak az nem működött, amit még nem próbáltam!” :)

          A sikereim közé sorolhatom, hogy az első alkalommal kitűzött célokat mind ki is pipálhatom: egészségesebben étkezem, ritkábban és kevésbé fáj a hátam, a savtúltengésem teljesen megszűnt, a hajam és a bőröm minősége is nagy mértékben javult. A program végére sikerült 8-9 kg-t leadnom. Nem írtam ugyan le, de ezen a téren 15 kg a kitűzött cél. Most már a 12. kilónál tartok, és teljes mértékben meg vagyok győződve róla, hogy meglesz az eltervezett 15 is. :)

          A kitűzött célok elérése mellett még rengeteg sikerélményben volt részem, hiszen jobban bírom a meleget, kevésbé vagyok fáradékony, nem puffadok fel, a narancsbőröm eltűnt, a menstruációs fájdalmaim erőssége csökkent, és az ezzel járó fejfájásom megszűnt. Mindig különböző és érdekes témájú előadásokra voltam hivatalos, ahol kedves, pozitív kisugárzású emberekkel ismerkedhettem meg, akik igyekeztek igazán hasznos, a mindennapokban is praktikus tudást átadni. Sokkal többet kaptam, mint amire számítottam, arról nem is beszélve, hogy mindig jó a közérzetem és az önbecsülésem is sokat nőtt, jóval magabiztosabbá és tudatosabbá váltam. Az egészséges étkezés mára már nem kihívás, hanem az életem részévé vált.

          Nagyon szépen köszönök mindent nektek. A csapat minden tagja, akiket volt szerencsém megismerni, lenyűgöző. Réka, neked külön köszönet jár, amiért támogattál, megosztottad velem a tudásodat és segítettél abban, hogy ilyen mértékű sikerekben lehessen részem. Akkor is motiváltál és bátorítottál, mikor kisebb-nagyobb bakikat követtem el... Szavakban ki sem tudom fejezni azt a sok jót, amit kaptam a program alatt. Ezen kívül egy őszinte és lelkes barátra leltem benned. Igazán kellemes és hasznos volt a veled töltött idő. Segítettél eljutni arra a szintre, amikor a közös fényképezés alkalmával melletted állva már nem arra gondoltam, hogy milyen gyönyörű vagy és bárcsak én is olyan lehetnék, mint te, hanem azt láttam, hogy ott állok melletted és végre pont olyan jól érzem magam a bőrömben, mint te a tiedben.

          Köszönök mindent!

Szeretnél TE is ilyen sikereket? Energikus, jól működő, számodra is ideális testet?

Végre jó közérzetet?

TÖLTSD KI A TESZTÜNKET ITT!  

MERT IRIGYEID LESZNEK!

Jelentkezz egy ingyenes
konzultációs beszélgetésre!

Leginkább azért, mert mások számára is
fontos vagy! NEKÜNK MINDENKÉPP!

Töltsd ki
Életminőség
Tesztünket

hírlevél feliratkozás
Igen Nem
Igen Nem